2Η ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΛΕΦΘΕΡΙΑ
2Η ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΛΕΦΘΕΡΙΑ
ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΕΦΘΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΜΩΝ.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ, ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, (ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΒΙΩΝΟΥΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΡΚΗ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ), ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΦΘΕΡΙΑ ΑΦΕΝΟΣ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΗΣ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙ.
ΤΑ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΛΕΦΘΕΡΙΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΔΟΛΙΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥΣ.
ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ, ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΣΜΙΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ, ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ΠΡΟΟΔΟΣ.
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
ΣΤΗΝ ``ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ`` ΕΧΕΙ ΔΟΜΗΘΕΙ ΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ, ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ (ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΩΝ) ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ``ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΑ`` ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΜΩΝ, ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.
ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ 44, ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2 ΚΑΙ 73 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1, ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ.
ΕΤΣΙ, ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 62 ΠΑΡ. 1 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Ή Ο ΝΟΜΟΣ 3126/2003 ΠΕΡΙ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ ΤΙΣ ΑΞΙΟΠΟΙΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΠΕΝΤΕ (5) ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ, ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΟΝΕΜΗΘΕΙ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ Η ΠΟΙΝΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΜΕ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.
ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, (ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΛΛΕΣ), ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΦΟΥ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΚΡΑΥΓΑΛΕΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΑΔΙΚΙΑΣ, ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Δεν υπάρχουν σχόλια